3 mån

3 månader har jag varit mamma nu.. tiden bara springer iväg.. hinner inte med alls.. hinner knappt och uppdatera här på bloggen :) har inte skrivet förlossningsberättelsen ännu.. den kommer...
 
vi börjar få rutiner nu vilket är skönt. Linnea säger ifrån när hon vill ha pyjamas och gå sova för natten att det bara vände så hehe duktig tjej. sedan vaknar hon allt mellan 04-07 får mat o somnar om ibalnd sover hon längre :) härlig ålder nu hon jollarar och så mysigt tycker jag h'nder massor med saker varje dag.. Linnea är riktigt stadig i rygg o nacke varit typ sen hon kom ut.. hon ska inte ligga ner utan ska sitta. tycker om och ligga på golvet o leka med babygymet :) 
 
hon vänder sej från rygg till mage lite då och då... hon hatar ligga på rygg haha..
 
här kommer förlossningsberättelsen, lite vad jag kommer ihåg o från pappern..
 
söndagen 23/3:
hade kommit hem från mina föräldrar, när vi gick skija jag med min mamma att jag ringer när vattnet går.. väl hemma tänkte jag lägga mig och vila för jag var uppe tidigt denna dagen. anders stod och diska. 19.50 ca hörde jag något som sa PANG( blev dö rädd låg helt still) och sedan kände jag det börja sippra, jag for upp ur sängen sa till anders att vattnet gick. vi båda var lugna, sa efter toan kanske skulle ringa till förlossningen i ystad. sagt och gjort. jag ringde fråga direlkt om det var plats i ystad för det avr där jag ville föda haha.. det var det.. sa att mitt vatten hade gått de fråga om jag var säker, jag bara jaaaa det sa pang o sedan rann det och jag kan inte knipa igen :) fick en tiden 8.30 på måndagen för mina värkar had einte kommit igång ännu, jag skulle vila tills de börja sa dom till mig.. ringde även till våra vänner o sa att vattnet har gått o vi höres av typ..
 
22.00 började mina värkar ohhh ajjjj ondare o ondare hade 5-6 min mellan värkarna runt 23 tiden ringde jag o hörde när man skulle komma in, de sa till mig att ju längra jag var hemma var desto bättre, sa jag skulle försöka. 01.15 ca ringer jag in igen o sa att nu har jag så ont att jag kommer in, var välkommen in, sa att de ta en stund för vi ska hämta min mamma med :).
 
02.30 ca ringde vi på port telefonen till förlossningen. de gick sakta in gjorde ju ont :) väl inne tog eva och marie emot mig/oss fick typ välja fl rum men sa det spelar ingen roll vilket..
 
väl inne på fl rummet satte dom ctg . den satt inte alls så bra på mig. har inget minne av vad klockan var när jag fick byta om till sjukhusrock men de var nog när hjärtljuden gick neråt lite o jag inte skulle åka hem.
 
 
 
var öppen 2 cm hade långt framför mig. närmare 05 kontakta de läkaren då hjärtljuden gick neråt men de skulle ha fortsatt koll på de, då ctg inte satt bra på mig satt de e elektrod på bebisens huvud aj aj gjorde ont på mig då jag hade värkar. kännde sej rätt handikappad när man skulle gå på toa men de gick bra med lite hjälp. öppen 3 cm efter 05.'
stod upp men hjälp av gå bordet, tycker värkarna tilltar allt mera nu andas fint klarar mig utan lustgas osv. efter en stod la jag mig halvsittandes i sängen.. 
 
nattskiftet gick av o morgon personalen kom. trevliga dom med
08.00 öppen 4 cm ca hjärtljuden går upp o ner ännu så de e inte nöjda så de kontaktar läkaren.. de har satt kanyl i handen på mig osv. 10.00 värkarna kommer oftare . de försökte peppa mig att stå upp vilket jag provar ens tund men jag tyckte det blev svårare o hantera värkarna i denna positioen så jag sätter mige ner. fortsatt komtakt med läkaren som sedan kom läkaren o skulle göra ett laktat( blodprov på bebis huvud för o se hur hon mådde, vilket visa brA) gjorde ap ont fy tusan. 
 
11.40 blev jag orolig o ledsen pga värkarna då jag inte kunbde hantera dom så de kontakta narkosläkaren så jag kunde få eda, det gick fort tills han kom, det var rena himmelriket när den hjälpte, lite läskigt känndes de när benen domna lite haha fick vara 2 som höll mig när jag skulle på toa. de tog flera laktat då hjärljuden gick ner då brydde jag mig inte om när de var mellan benen på mig då sov jag haha. annars skulle jag stå upp allt för o få ner bebis längre ner i kanalen. 
 
detta fortsatten. 14 tiden kom läkaren in igen nu en annan,  beslutades att jag sjulle få värkstimulerande dropp hade detta i en timme o de ökade men de hjälpte inte. var öppen 6 cm .. läkaren kom in vid 15 igen o info att de inte kunde vänta längre utan det blir kejsarsnitt, så jag fick bricanyl så värkarna stannade upp. jag grät, kunde knappt andas osv. förberedde mig fick hoppa över till en säng o sedan rullades jag ner till op, anders fick byta om till gröna kläder. mamma fick stanna kvar uppe på fl rummet. allt detta gick fort. massor med sladdar. fick ryggmärgsbedövning som gick ända ner till benen så jag kännd einget.. allt gick fort. känndes ingen men väldigt obehagligt när trycket kom när de skulle ta ut henne. hon låg inne i livmodern o grät sa kirugen :)
när hon kom ut så fick ja se henne fort sedan gick de till bordet o torka henne o kolla henne. min reaktion sa hon är ju större än vad hon var beräknad till vilket hon inte var. 15.55 så hon dagens ljus. hade full pott på allt.. vägde 3070g 49 cm lång, kissa o bajsa hann hon göra på vågen hehe.
 
lite rörigt i berätelsen men typ så var den.
 
 här har vi vår lilla sessa <3
 
 
torkat av henne och blöjan sätts på av pappa...
här fick linnea lukta på mig.. o hon lukta o sög på mig, hon ville till bröstet :D
 
mamma var har du bröstet jag vill inte vääänta längre...
vad är detta för nått :)
 
Äntligen fick jag komma till bröstet tod det direkt..
 
ligger på uppvaket. hade inte fattat att hon är ute hos oss
 
hej mamma :D
Första mötet med Linneas Mormor :)
 
nu har vi kommit upp på bb avd och jag har fått på mig pyjamasen..
 
det var allt jag uppdaterar lite då o då...
 
ha de bra alla
 
 
 
 
 
 
å
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Bintan

Vilken spännande berättelse! Vad söt hon är :-)

Svar: Lite luddig hoppas man förstår den. Drog de mesta . Visst är hon.
Sofi

2014-06-29 @ 23:04:32
URL: http://bintan.se
Pernilla Ågren

Spännande att läsa. Lilla Grynet som låg och grät i magen. Man blir så sugen på en bebis till när man ser dina bilder :)

Svar: Hehe jaså det blir du. Inte ofta bebisar gråter inne i livmodern. Läkaren tyckte själv det var häftigt :-D
Sofi

2014-06-29 @ 23:21:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofis vardag allt med barn och vikt

Här skriver jag mina tankar och funderingar, hur jag känner mig, hur min vardag är helt enkelt. Mycket kommer och handla om hur jag mår efter en gastricbypass och hur mina kilon rasar. kommer även skriva mycket om vår dotter linnea och kommande bebis :)

RSS 2.0